CONVEXO d.o.o. - Tvrtka za graditeljstvo i usluge

convexo@convexo.hr, tel: + 385 47 868 003, mob: +385 98 1725 250

Ukoliko ste predali nepotpun Zahtjev za izdavanje Rješenja o izvedenom stanju, ili tzv. zahtjev za legalizaciju, izradit ćemo potrebne dokumentacije za njegovu nadopunu. Ispunite upitnik ili nas nazovite.

Zašto legalizirati objekte?


Najčešće je legalizacija potrebna zbog nemogućnosti dobivanja kredita zbog zabilježbe u koja stoji u zemljišnoknjižnom izvadku da za građevinu nije priložena građevna i uporabna dozvola.

Kupoprodajni ugovor sklopljen za objekte koji nisu legalizirani  ne može se provesti u zemljišnim knjigama niti u drugim javnim evidencijama. Dakle, novi vlasnici ne mogu biti upisani. Tako bespravno sagrađene zgrade ne mogu se prodati budući da u zemljišnim knjigama ne mogu biti upisani novi vlasnici.

Ukoliko objekt nije legaliziran neće se moći provesti etažiranje, podjela imovine, rekonstrukcija i nadogradnja. Bilokoji ugovor koji uključuje nekretninu neće se moći provesti na objektu budući da će se nelegali objekt smatrati nepostojećim.

Za nelegalne objekte neće se moći dobiti neki priključak (voda, struja, plin, kanalizacija, itd.), dići kredit ili dobiti neke poticaje.

Niste sigurni da li je Vaša zgrada legalna? Budite sigurni: kontaktirajte nas i zatražite svoj primjerak Stručnog mišljenja o legalnosti i uvjetima legalizacije.

 Convexo d.o.o. za graditeljstvo i usluge

Ulica kralja tomislava 10A, Karlovac (3.kat)

Zagrebačka banka d.d., IBAN: HR6923600001102272111

Tvrtka upisana na trgovačkom sudu u Karlovcu, MBS 080795070

Temeljni kapital: 20 000kn, uplaćen u cjelosti 

Tvrtka upisana na trgovačkom sudu u Karlovcu