CONVEXO d.o.o. - Tvrtka za graditeljstvo i usluge

convexo@convexo.hr, tel: + 385 47 868 003, mob: +385 98 1725 250

Ukoliko ste predali nepotpun Zahtjev za izdavanje Rješenja o izvedenom stanju, ili tzv. zahtjev za legalizaciju, a ne znate da li je Vaša zgrada legalna, savjetujemo Vas da li su Vam potrebni projekti, te po potrebi izrađujemo tehničku dokumentaciju za njegovu nadopunu. Ispunite upitnik ili nas nazovite.

 

Posljedice nelegaliziranja zgrada

Nakon 30.06.2012. godine nezakonito izgrađena zgrada, odnosno zemljište na kojem je ista izgrađena, neće se moći otuđiti dok se takva zgrada ne ukloni.

Kupoprodajni ugovor sklopljen za objekte koji nisu legalizirani neće se moći moći provesti u zemljišnim knjigama niti u drugim javnim evidencijama. Dakle, novi vlasnici neće moći biti upisani. Isto tako bespravno sagrađene zgrade neće se moći prodati budući da neće moći biti upisani u zemljišniku.

Građevinska inspekcija će nastaviti voditi inspekcijske postupke za uklanjanje svih nezakonito izgrađenih zgrada. Također, u prijedlogu je i Uredba kojom će se vršiti prisilna legalizacija a time i prisilna naplata iste. Kazne će biti veće, a na obročno otplaćivanje kazni plaćat će se i visoka kamata.

Nezakonito izgrađena zgrada ne može se priključiti na komunalnu infrastrukturu: elektroenergetsku mrežu, vodovod, kanalizaciju i dr.

Zgrada koja nije legalizirana ne može se dati u najam, ne može se prodati niti etažirati.

U nezakonito izgrađenoj zgradi ne može se obavljati gospodarska djelatnost.

Niste sigurni da li je Vaša zgrada legalna? Budite sigurni: kontaktirajte nas i zatražite svoj primjerak Stručnog mišljenja o legalnosti i uvjetima legalizacije.


Convexo d.o.o. za graditeljstvo i usluge

Ulica kralja tomislava 10A, Karlovac (3.kat)

Zagrebačka banka d.d., IBAN: HR6923600001102272111

Tvrtka upisana na trgovačkom sudu u Karlovcu, MBS 080795070

Temeljni kapital: 20 000kn, uplaćen u cjelosti 

Tvrtka upisana na trgovačkom sudu u Karlovcu